COSTA DEL SOL

De Costa del Sol wordt door velen beschouwd als het meest complete toeristencentrum van Europa. Honderdvijftig kilometer strand en inhammen vormen de majestueuze apotheose van Andalusië voordat deze regio de warme Middellandse Zee bereikt.


Med Playa heeft vier hotels aan de Costa del Sol, het Hotel Bali, Hotel Balmoral, en het Hotel Riviera in Benalmádena Costa en ons beroemdste hotel, de Pez Espada in Torremolinos.


In Torremolinos zijn er ruime faciliteiten waardoor u kunt deelnemen aan heel verschillende culturele en sportieve activiteiten. Torremolinos is nog steeds een referentiepunt voor toeristen uit de hele wereld.

De Pez Espada, dat werd geopend in 1959, was het allereerste luxueuze hotel dat aan de Costa del Sol weer geopend. Veel internationale sterren, zoals Frank Sinatra, werden verliefd op Spanje tijdens hun verblijf in de Pez Espada en het hotel markeerde het begin van een gouden periode voor het Spaanse toerisme en, terwijl het meegegaan is met de tijd, is het dat nog steeds.

In Benalmádena vindt u genoeg activiteiten om te kunnen genieten van dagen vol actie, terwijl u zich een onderdeel waant van de natuur, de cultuur en de bijzondere sfeer van deze Mediterrane bestemming.

De Costa del Sol is golfgek. Eenenvijftig golfbanen zijn ontworpen door meesters van het spel, zoals Severiano Ballesteros, en werden zo tot onberispelijke en spectaculaire banen, die tot de beste in Europa behoren.

De Costa del Sol en Andalusië vormen het ideaalbeeld dat naar boven komt als u aan Spanje denkt: witgekalkte dorpjes, Moorse architectuur, flamenco, stieren, volbloed paarden, kokend hete zomers en warme winters. De Costa del Sol is rijk aan cultuur. Overal zijn oude ruïnes te vinden en prachtige historische gebouwen van de vele beschavingen die de regio hebben gemaakt tot wat het nu is. Gemiddeld heeft Spanje bijna één alom erkend artistiek genie per kust en de Costa del Sol is hierop geen uitzondering. Pablo Picasso is in 1895 in Malaga geboren en het Picasso Museum herbergt een belangrijke collectie van zijn werk.

Maar behalve cultuur valt er ook genoeg puur onvervalst plezier te beleven. Themaparken, aquariums en dierentuinen, een krokodillenpark, shows met volbloed Andalusische paarden en pretparken, een kleine opsomming van het gevarieerde aanbod aan recreatiemogelijkheden voor de hele familie. Voor het serieus beoefenen van sport kunt u terecht bij de elf jachthavens en de modernste faciliteiten voor sport op hoog niveau, zoals basketbal, tennis, paardrijden, zwemmen en atletiek.

COVID ZIEKTEKOSTENVERZEKERING VAN DE ANDALUSISCHE REGERING VOOR INTERNATIONALE TOERISTEN 2021

De regering van Andalusië heeft voor 2021 een gratis ziektekostenverzekering beschikbaar gesteld voor internationale toeristen in geautoriseerde toeristenverblijven, zoals hotels.

Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden die we hieronder toelichten. Daarbij geven we ook meer gedetailleerde informatie in de pdf-documenten.

MedPlaya, en de hotels die tot de MedPlaya hotelketen behoren, zijn niet verantwoordelijk voor deze verzekering. Alle contacten moeten rechtstreeks door de hotelgast zelf worden gemaakt met behulp van de contactgegevens die zijn verstrekt door de Andalusische regering.

o De verzekering is alleen bedoeld voor internationale toeristen van buiten Spanje, die niet in Spanje woonachtig zijn.

o De verzekering wordt verstrekt voor gevallen van Covid-19 die optreden wanneer een gast als toerist in een geautoriseerd toeristenverblijf in Andalusië overnacht.

o De dekking is voor de periode 01.01.21 -31.12.21 met volledige vergoeding en franchise van toepassing.

o De klant moet rechtstreeks contact opnemen met het nummer in de bijgevoegde documentatie.

PCR Clinics in Costa del Sol

We are pleased to advise that the following local clinics can offer PCR testing in resort. Please be aware that prices are subject to change

Vithas Xanit Hospital
Av. de los Argonautas, s/n,
29630 Benalmádena,
+ 34 952 36 71 90

PCR (nasal test) 90 € - results in 24 hours
Rapid Antigen test 35€
Antibody Test 30 € - results in 15 mins

Malaga Airport:
https://travelcovidtestcenter.com/
PCR (nasal test) 58,68€ € - results in 12 hours
Rapid Antigen test 24,45€ - results in 15 – 20 mins
Antibody Test 29,34 € - results in 15-20 mins

Hotels in de omgeving

Hotel Balmoral
Hotel Balmoral
vanavond 54.40€

Hotel BalmoralBenalmadena Costa

Het Balmoral Hotel ligt op slechts 50 meter van het strand en zo de grote meerderheid van de kamers hebben uitzicht op de Middellandse Zee. De aantrekkelijke zwembad en de tuin zorgen voor een ontspannen locatie met resort faciliteiten zo dicht bij de hand. Bekend om zijn vriendelijke service, het is een geweldige keuze voor families, vrienden en koppels.

Hotel Bali
Hotel Bali
vanavond 55.80€

Hotel BaliBenalmadena Costa

Het Hotel Bali biedt u alles wat u nodig heeft voor een vakantie in Benalmádena, en zorgt voor een levendige sfeer voor zowel koppels en families. Het strand ligt op slechts 250 meter afstand, net als het centrum. Met twee zwembad en een animatieteam, kunt u zeker zijn van een geweldige vakantie in het Bali te hebben.

MedPlaya - Hotel Riviera
Hotel Riviera
vanavond 85.00€

Hotel RivieraBenalmadena Costa

Een stijlvol en modern hotel met een bevoorrechte positie aan de kust, het Hotel Riviera is een zeer comfortabel en ontspannen hotel aanbevolen voor volwassenen. De kamers zijn allemaal ingericht in een moderne stijl en het hotel heeft mooie terrassen die leiden naar de kust. 

Het hotel Riviera is voor volwassenen +16.

MedPlaya - Hotel Pez Espada
Hotel Pez Espada
vanavond 62.05€

Hotel Pez EspadaTorremolinos

Hotel Pez Espada heeft een toplocatie aan de prachtige kust van Torremolinos. Één van de meest populaire hotels in Torremolinos, bekend om zijn comfort en attente service. Carihuela is een korte wandeling, die enkele van de beste visrestaurants in de omgeving biedt. Een verscheidenheid van kamertypes zijn beschikbaar voor u om uit te kiezen.