CALELLA - COSTA DE BARCELONA

Calella, waar Med Playa één hotel heeft, het viersterrenhotel Hotel Santa Mónica, is de toeristische hoofdstad van de Maresme.

 

Met negenendertig kilometer zandstrand heeft Barcelona een prachtig kustlijn en met de plaatselijke ervaring met toerisme en management van natuurgebieden is dit een eersteklas bestemming voor recreatie en vertier.

Het landschap doet denken aan de Costa Brava met haar scherpe en steile rotsen waar de golven op beuken, en haar eenzame 150 jaar oude vuurtoren. Rondom de neoklassieke kerk van Santa Maria zijn delen van de 14e-eeuwse, oude stad bewaard gebleven. Het Dalmau Park en de bospaden die naar verschillende delen van de Montnegre leiden, zijn geweldig voor wandelliefhebbers. Deze badplaats heeft een drie kilometer lang zandstrand, vol met dingen om overdag te zien en te doen, en een bruisend nachtleven.

De natuurgebieden langs de kust en in de bergen bieden bezoekers de gelegenheid watersporten te beoefenen, zoals zeilen, duiken en waterskiën, en landelijke activiteiten, zoals wandelen en fietsen in de heuvels. De Maresme is de perfecte plek voor allerlei soorten water- en bergsporten en avontuurlijke sporten.    De natuurparken van de Serralada Litoral, Montnegre en El Corredor zijn interessante berggebieden vanwege hun fauna, flora en hun erfgoed. Meer dan 20 soorten zoogdieren, 10 soorten reptielen en 200 soorten vogels zijn te vinden, alsmede overblijfselen van Iberische gehuchten, dolmens en andere prehistorische monumenten.

De tradities in muziek, theater en folklore van de Maresme vormen het kader voor een rijk, cultureel leven. Op gastronomisch gebied wordt de regio goed voorzien door de zee en verse plaatselijke producten. Twee van de bekendste producten van dit gebied zijn de aardbeien van de Alt Maresme en de wijn van Alella.

Als u daarbij bedenkt dat de Costa Brava op een steenworp afstand in het noorden ligt en Barcelona op een steenworp afstand in het zuiden, dan zult u concluderen dat de mogelijkheden onbeperkt zijn.   

Hotels in de omgeving

Hotel Santa Monica
vanavond 88.20€

Hotel Santa MonicaCalella

Hotel Santa Monica 4* ligt op minder dan 100 meter van het strand van Calella en het resort ligt op minder dan een kilometer afstand. Geniet van ontspannende dagen op het strand, vermengd met uitstapjes naar de fascinerende stad Barcelona die op slechts 55 km afstand. Geniet van een strandvakantie met een verschil.