SALOU - COSTA DAURADA

De populairste bestemming van de Costa Dorada is Salou.


Deze badplaats beschikt over een paar van de beste recreatievoorzieningen van Spanje en naast de brede zandstranden en inhammen is er een ruim aanbod aan mogelijkheden op het gebied van sport, recreatie en cultuur. Golfbanen, jachthavens, spa’s, wandelpaden en nog veel meer.

Precies hier in Salou heeft Med Playa het Hotel Calypso en Hotel piramide, twee grote vier sterren hotels, perfect geschikt is om u en uw gezin van een gezellige en plezierige vakantie te laten genieten.

Het populairste uitstapje voor kinderen is Port Aventura. Vijf verschillende zones gewijd aan de Middellandse Zee, Polynesië, China, Mexico en het Wilde Westen in een gebied van meer dan 34.000 m², compleet met 90 verschillende attracties, waaronder de Dragon Khan, de enige achtbaan met acht inversies. Maar er zijn ook wat rustiger attracties voor kleinere kinderen en de wat bangere types: een van de populairste recente aanwinsten van het park is de Sea Odyssey, een technologisch geavanceerde simulator die bezoekers meeneemt op een spannende ontdekkingsreis naar de bodem van de oceaan.

De zuidelijkste kust van Catalonië is de Costa Dorada. Hoewel deze kust niet zo woest is als de Costa Brava, is het een prachtige plek met haar eigen wonderen, zoals de Ebrodelta in het uiterste zuiden. Middeleeuwse dorpen, kastelen, kerken en eilandjes in de rivier die een onderkomen bieden aan veel beschermde diersoorten. De Ebro is een fantastische plek om een bootexcursie te maken. Aan de andere kant van de Costa Dorada ligt de prachtige, ommuurde Romeinse stad Tarragona, die terecht is uitgeroepen tot Werelderfgoed en ook zeker een bezoek waard is.

Als u de kans krijgt, ga dan het binnenland in. De kleine stad Reus, de geboorteplaats van Antoni Gaudí, heeft een oude stad met een indrukwekkende Modernistische erfenis en het wijngebied van de Priorat is buitengewoon interessant door haar Middeleeuwse dorpjes en de wijnbouw. Een traditie die door de Kartuizer monniken op gang is gebracht, de samenstelling van de grond en het barre klimaat hebben wijnen met een beperkte productie opgeleverd, maar volgens wijnkenners hebben zij een opvallend karakter.

PCR Clinics in Salou

We are pleased to advise that the following local clinics can offer PCR testing in resort. Please be aware that prices are subject to change:

Global Medical Care

Carrer del Francolí, 8, 43840 Salou, Tarragona
+ 34 977 353 272
PCR Normal – 125€ - results in 24 to 48 hours
PCR Urgent – 155€ - less than 24 hours
PCR Antigens – 35€ - 15 minutes
PCR Antibody – 50€ - 15 minutes (normally it is not accepted to travel)


MS Doctors

Carrer de Valls, 4, 43840 Salou, Tarragona
+ 34 900 013 676
PCR Normal – 130€ - 24 to 48h
PCR Urgent – 165€ - 12h
PCR Antigens – 50€ - 15 minutes
PCR Antibody – 50€ - 15 minutes (normally it is not accepted to travel)
NOTES:
- Service available on bank holidays and weekends (extra fee 15€)
- It is necessary to book in advance at least 5 days.

Hotels in de omgeving

Albatros Family

Albatros FamilySalou

IN SAMENWERKING MET MEDPLAYA

De Albatros Family maakt geen deel uit van het MedPlaya hotelketen, is het echter sterk aanbevolen door MedPlaya voor klanten die op zoek naar een appartement vakantie.

De Albatros Family appartementen zijn gelegen in een prachtige locatie, met uitzicht op het strand waardoor het de ideale keuze voor een ontspannen vakantie met het gezin.

Hotel Calypso
Hotel Calypso

Hotel CalypsoSalou

Het populaire Hotel Calypso, bekend om haar voortreffelijke service, kwaliteit en compleet allin programma, is gelegen op loopafstand van Playa Capellans, één van de mooiste stranden van de Costa Dorada.

Piramide
Hotel Piramide Salou

Hotel Piramide SalouSalou

Het Hotel Piramide is een modern hotel met een uitstekende locatie en ruime kamers. Het strand en het centrum zijn slechts minutes'walk afstand van het hotel en Port Aventura is gemakkelijk te bereiken. Het hotel is zeer geschikt voor gezinnen en koppels die willen genieten van de badplaats Salou.